-
tuoretta
siankylkeä jossa lihaa on korkeintaan kolmasosa
-
puolikarkeita
vehnäjauhoja
-
sipulia
-
vettä
-
suolaa
-
maustepippuria
Vehnäjauhojen
sijasta voidaan käyttää myös ruisjauhoja.
Maustepippurin
sijasta voidaan käyttää myös valkopippuria.
Mikäli
riittävän rasvaista sianlihaa ei ole saatavissa, joudutaan käyttämään lisäksi
voita. Tällöin ei kyseessä ole aito läskisoosi, vaan läskisoosikorvike.
Mikäli
tarkoituksellisesti käytetään erittäin vähärasvaista tai jopa rasvatonta
sianlihaa, ja sen valmistukseen käytetään margariinia tai ruokaöljyä, on
kyseessä läskisoosivastike eli sianlihakastike.
Tarkastettu ja hyväksytty Espoossa 1. päivä
toukokuuta 2014
Antero Hoikkala, Pääsihteeri
Pietu Hoikkala, Läskisoosikomissaari
Joo, oikeassa olette. Sianlihastike ei ole LÄSKISOOSIA mutta tätä nirppanokkakukkahattuviherpiipittäjät eivät tunnusta, koska ovat vääräuskoisia bessereitä.Kunnon LÄSKISOOSISSA on läskiä enemmän kuin lihaa. Läskiviipaleet pitää ola myös sopivan paksuisia (+/- 1.2 cm) eikä muutaman millin ohuita amerikanpekoni viipaleita. NAM, NAM.
VastaaPoistaToivon että löydät sopivaa lihaa jostakin. Se lieneekin suurin ongelma nykyaikana. Juuri sopivan lihan saannin vaikeudesta johtuu että monet ravintolakokit eivät tee läskisoosia, koska ammattilainen ei halua tehdä korviketta.
Poista