3-4 hengelle
Ainekset kastikkeeseen:
½
kg tuoretta siankylkeä jossa lihaa on korkeintaan kolmasosa
2-3
ruokalusikallista puolikarkeita vehnäjauhoja
1
kpl nyrkinkokoinen sipuli silputtuna
kiehuvaa
vettä
suolaa
maustepippuria
muut
ainekset:
kuoriperunat
etikkapunajuuriviipaleet
tai –kuutiot (ei välttämätön)
suolakurkut
(ei välttämätön)
ruisleipä
Liha leikataan ohuiksi n. 4*3 cm kokoisiksi viipaleiksi ja
ruskistetaan kevyesti pannulla. Suolataan kevyesti.
Ruskistetut lihat siirretään teräskasariin tai –kattilaan.
Ruskistetaan vehnäjauhot pannuun jääneessä rasvassa ja
lisätään silputtu sipuli. Varottava polttamasta!
Kun paistos on kauniin väristä, lisätään kiehuva vesi koko
ajan hämmentäen. Kastikkeeseen ei saa jäädä kokkareita! Valmis kastike
kaadetaan kasariin lihojen päälle. Suolataan sopivaksi ja lisätään
maustepippuri.
Annetaan kiehua pienellä lämmöllä vähintään 60 minuuttia
välillä hämmentäen. Tarkistetaan suolaisuus ja pippurisuus ja lisätään
tarvittaessa.
Tarjoillaan halkaistujen kuoriperunoiden päälle
annosteltuna.
Ruokajuomaksi suositellaan:
jäähdytettyä kirkasta viinaa ruokaryypy(i)ksi
lager olutta (Reinheitsgebot-määräykset täyttävää)
Tarkastettu ja hyväksytty
Espoossa 5. päivä toukokuuta 2014
Antero Hoikkala, Pääsihteeri
Pietu Hoikkala, Läskisoosikomissaari
Reinheitsgebot: http://laskisoosijarjesto.blogspot.fi/p/reinheitsgebot.html
ohjeen mukaan mennään ,kiitos !
VastaaPoistaToivottavasti maistuu!
Poista